Konceptplansch

Det är något som jag har som inlämningsuppgift till skolan. Konceptplanschen är en slags inspirationskarta över det projekt man ska göra, för att visa sina kunder! Här kommer det första och det andra jag gjort än så länge! Det första ska vara ett vardagsrum till en barnfamilj. Stilen ska vara modern, med en personlig nisch och finnas någon slags hörna i rummet för barnen. Lite flummigt, men det hade jag att utgå ifrån;) Det andra ska vara ett vardagsrum, med plats till ett matbord i fransk lantstil.


Plansch 1, modernstil. Vi är lite begränsade hur vi får göra. T.ex. så måste bildern vara klippta så här, så det gäller att hitta bilder utan text på (vilket är jättesvårt) för text får inte finnas med! Så det hade kunnat vara
bättre men, får vara nöjd med detta. Fick bra betyg för den iaf, så det
var ju tur det !:)


Plansch 2, fransk lantstil.


Entré, promenad och högklackat!

Det har min söndag bestått av! Vi var och kikade in Entré idag, Malmös nya stora köpcentrum. Och visst var det stort, två byggnade tom. Det var ingen wow känsla gällande affärerna, de finns redan på gågatan och i city, så eftersom jag har 10 min gångavstånd dit, tänker jag nog inte åka buss till Entré för samma utbud. Men vi ( var väl egentligen mest jag) var ju tvungen och checka läget! Hittade två par jeansleggings, som jag blivit så förtjust i! Ett par svart/gråa med knappar och ett par blåa med dragkedja, färgerna stämmer inte rikitgt överrens med verkligheten!
 

Efter att vi väntat på bussen för att åka hem, så vände vi på klacken och började gå. Det har varit härligt vårväder, utan blåst!! Så det blev en skön promenad hem. Mina fötter gillade det dock inte så mkt. Så det får bli ett fotbad innan läggdags!

Då var det till att jobba imorgon igen, blev ingen vidare helg för mig. Men men, snart Malaga, får tänka så;)


Då var det sol, snö, regn och sol!

Så har den här veckan sett ut, ena timmen sol sedan snö och sedan lite regn och varför inte blandat? Varit en aningen förvirrande! Har ni fått era deklarationspapper ännu? Jag fick det igår och fick mig en väldigt positiv överraskning, så efter en tuff dag på jobbet var det perfekt när man kom hem! Det är en jobbig jobb vecka, ska även jobba i morgon, så ingen helg för mig. Men men lite extra money är ju aldrig fel!

På vägen hem så cykalde jag förbi min älsklingsbutik här på Regementsgatan - Home ville. Jag bara älskar affären, en anledning är att hon har Lisbeth Dahl grejer! Ville ha ett fint tårtfat och det hittade och även en helt underbaaaaaaaar tvålpump! Okej tänker ni? Men den var så underbra så jag var tvungen att köpa den, jo det var jag. Den var dyr, väldigt dyr för en tvålpump. Hon tyckte det själv och eftersom hon kände igen mig så fick jag rabatt och två ljuslycktor på köpet. Det var väldigt rart tyckte jag. Gjorde en liten bordsdekoration av fatet nu, så det kommer till lite mer användning, för det är ju inte allt för ofta man gör tårta! (tyvärr!!) ;)

C jobbar enda till åtta idag stackarn, så jag hade tänkt att vara snäll o laga en favorit hos honom. Fiskgratäng med sprittsad potatismos. Hade tänkt ta lax, har aldrig gjort det innan så vi får se hur det blir!


Idag är det en månad till jag och mamma åker till Malaga!! WHOHOO!






 Glömt att visa den lilla nya medlemmen hos min Japanska famlij!


Oxfilé med rödvinssås!

Det bjöds det på här hemma igår. Vi båda är stora fan av oxfilé, det är väl alla egentligen, förutom 'djurvännerna'. Så för att få full poäng hos sambon så gav jag mig på att göra egen rödvinsås, för första gången. Den blev riktigt smarrig! Mätta och goa' var vi efter denna måltid!


Oxfilé, rödvinssås och fetaost/valnötssallad!

Finns det snälla grannar?

I hyresrätter är det nog rätt svårfunnet. Fast inte hos oss, tydligen. Efter att Christian haft en liten dispyt nere i tvättstugan, en klassiker. Så blev vi två väldigt ställda när vi kom hem från affären senare igår. Då stod det en påse, med en flaska vin och ett kort med en ursäkt. Det tyckte vi var väldigt bra gjort av denna person. Blir det detta resultat efter varje dispyt,så får det gärna hända oftare;) Slutsaten, det finns faktiskt snälla grannar.


Dagens - Bilder!

Mamma var ju här i helgen! Här kommer det några bilder!


På lördagen efter en stor smarrig frulle så gick vi ut i det härliga vårvädret och
gick igenom Slottsparken när vi promenerade in till stan. Det var varmt i luften, vet inte hur många
gånger jag påpekade vädret den dagen haha!


Vår första destination var Möllans Ost, såklart!


Efter ett tag blev vi lite små sugna på ngt lätt och kaffe! Mamma och jag delade på en
sor laxbaguett och Christian fick vänta lite längre på sin varma macka, därav minen!


Senare på kvällen så skulle jag laga mat! Fick ett tips av bossen Åsa att göra
Coq au vin och det är ju gott så varför inte tänkte jag! Det var första gången jag gjorde det och blev riktigt
gott faktiskt!

Som ni ser så hade vi det jättemysigt! Och nästa gång jag träffar mamma så åker vi till Malaga! ;)


Dance with somebody

Det som är så fint med livet är att man vet aldrig hur det ser ut om ett halvår. Man träffar nya människor, vissa fastnar man för lite extra, andra kanske bara ge en, en tankeställare. Jag bryr mig om vissa människor, speciellt vänner som man aldrig vill släppa kontakten med. Ibland sker det förändringar och man inte hörs och ses lika ofta som tidigare. Det är synd, man missar lite roliga och tråkiga detaljer i deras vardag.

Jag saknar en viss vän. Så jag valde ut en härlig låt, från en avden här personens favoriter.
Och vill egentligen bara säga att jag saknar henne väldigt mycket.
You know who you are.





Trevlig helg på er!

Redan torsdag

Tycker veckorna går sjukt fort. Det är redan 11 mars, vad hände? Fyra månader tills jag fyller år. Men det är inte samma glädje som det varit det tidigare åren, jag kan vara tjugo för alltid. Så. ;) Om två dagar kommer mamma ner och hälsar på,ska bli så kul! Har inte träffats sedan i julas. Det är väldigt länge sedan faktiskt. Men när man pratar ofta i telefon så känns det inte så länge sedan, efter man är alltid uppdaterad med allt. Så vi hoppas att det fina vårvädret håller i sig i helgen!

Gick och solade efter jobbet idag,det var riktigt skönt. Inte att göra det varje dag kanske, men ibland. Fräscha upp hyn + lite avslappning, somnade nästan innan lamporna tändes! Nu ska jag återvända till Johannas klänning, klipper ut alla bitar nu, looking good!


Tagen i trädgården uppe i Ålsten förra våren.

Dagens - Inspiration


Vårtecken!

När jag rullade ner min cykel i förrådet idag möttes jag av de här, ännu inte utslagna, blommor!



Tycker ni har blivit extremt dåliga på att kommentera, skärpning!

Dinner's served!


Havsräkor med smak av chili & vitlök



Stekt gös, med en vitsås med scharlottenlök & dill



Avslutningsvis en liten ananas & blodgrape- cocktail
med choklad.


Dagens - läsning!

Idag låg det en tjock ELLE tidning i brevlådan! Perfekt att läsa i soffan, med ett glas vin, efter maten ikväll!



Fredagsmiddagen färdig!

En mycket bra fördel med att jobba på restaurang är att man ibland kan få hem lite läcker mat, som idag;) Jag hade gått runt hela dagen och funderat på vad jag skulle laga för gott ikväll, ville prova något nytt. Är trött på alla min mat. Sedan kom Åsa, och sjöng födelsedagssången för mig och insåg fort att det var ju inte kanske rätt sång. (haha) Men hon gav mig en påse och i låg en färsk, svensk gös och havsräkor! MUUUMS! Tänkte jag och for till affären och handlade in lite grejer till detta. Så middagen är färidg. Ska laga gös o krabba för första gången. Spännande!

Tänker inte berätta ännu hur jag ska tillaga detta, det kommer en uppföljare senare ikväll ;) Men ni kan
få smygkika på ingredienserna!





Student outfitt

Kollade runt på lite olika shoppingsaiter, och fann den här klänningen. Jag älskar för övrigt färgen. Och tyckte den här skulle passa bra att ha på Johannas student den 5 juni. Lagom uppklädd, Johanna är ju den som ska stråla! Så den här blir väl inte så dum? Är fortfarande osäker på det är med att skicka efter kläder, då jag har väldigt oproportioneliga mått. Får se hur jag gör. Den var inte heller dyr, lockade ännu mer då!


Skorna från nelly och resten från asos.

Skickade för övrigt in min första lektion idag! Skönt och nervöst!


D&G Make Up



Jag har hört ett tag nu att D&G har gjort en make up kollektion, men inte fått se något av det,
då det inte finns någon åteförsäljare här i Sverige. Fick en mail om det ikväll och blev helt
ner kärad i det. Askarna, färgerna - allt! Im in D&G make up heaven. Ville bara säga det innan
jag går och lägger mig, kommer drömma om detta nu.....

 

Im in love!

Desperate Housewives!

Om en cirka halvtimma så börjar den nya säsongen av Desperate Housewives! Jag vet inte om ni har längtat.
Men jag har iaf!! Ska ladda tekannan och gosa in mig i en filt! Adiooos!


RSS 2.0