Mums mums

Igår bakade jag blåbärsmuffins av de blåbär jag plockade uppe i stugan. Det här blev resultaten!


Ute i skogen..

...har vi varit i några dagar! Uppe i C stuga rättare sagt. Vi har grillat nästan varje kväll, målat om mellan regnskurarna, åkt på lite utflykt till Höganäs bland annat. Där jag hade velat gå in på Skolhuset(.se) men där var givetvis stängt då, det var lite buttert. Jag målade om sovrumsfönstrena och det blev riktigt bra. Blåbär och kantareller har även plockats! Man behöver ngr dagar på landet då och då. För att rensa skallen lite!







Testbilder

Har självklart testat mig fram med kamera idag. Det trodde ni inte va ;) Det har blivit en del, här kommer några smakprov. En kamera är definitivt en hel vetenskap! Jag har mycket, mycket och lära! Så bättre bilder kommer det att bli, med detta är iaf en början! :)



With Canon you can!


Idag blev den dagen jag äntligen tog tag i mig själv och köpte mig en systemkamera. Modellen heter Canon eos 500d kit ef s-18-55 IS. Vet inte hur många år jag har gått och trånat efter en. Men nu äger jag en och den är så läcker! Kan ta vackra kort med 15,1 megapixlar och filma i full HD. Hur bra är inte det, kamera och filmkamera i ett, perfkekt! Men oj vad mycket det är, man lär ju inte sig den på et knyck. Fick till en jättebra bok som jag ska läslusa, så jag får ut så mycket som möjligt av kameran! Räkna med bättre bilder på bloggen!



Inslagning



Att slå in presenter och ge bort tycker jag är jätteroligt! Och inslagningen, är för mig, lite av presenten.
Var på Åhléns förra veckan och hittade detta presentpapper, jag föll pladask! Funderar på att klä det på en
canvas eller liknande och sätta upp som tavla!


Art in some way..


Det var så tomt över vår säng så jag tog min cykel och trampade iväg till Panduro och köpte mig en canvasduk. Sedan satte jag igång o målade i några timmar. Detta blev resultatet.

 
 


Regnet det bara ööser neer..


Regnet som började igårkväll höll i sig enda fram tills i morse. Regnet riktigt slog mot våra fönster i sovrummet, båda vaknade samtidigt av att det riktigt dånade mot fönsterbrädorna. Inte kul. Men lite mysigt är det måste jag säga! Vi fick lite nojje på scones, efter vi åt det igår. Så i morse gick Christian upp och gjorde scones till frukost och gud så gott! Med ost och aprikosmarmelad och grönt te! Mums!





CPH


Igår hade jag och Christian två årsdag! Så vi bestämde oss att hoppa på tåget och dra över till Köpenhamn! Vi började dagen med frukost på Espresso House, där fick det bli scones och capuccino! Dagen innehöll bla. en god öl i Nyhavn, lite shopping och en båttur! Vi kände oss aningen ''turist-iga'', men men, är man svensk så är man. Efter vi tagit ölen i Nyhavn så går det guideade turer med båtar, olika sträckor. Vi hoppade på en som tog ca en timma. Det var riktigt skönt att komma ut på vattnet och svalka sig lite från hettan i stan. Vi åkte bland annat förbi Operahuset och Lille havfrue. Senare på kvällen hade Christian bokat bord på ett av våra favoritställen, Elysee. Där åt vi fondue tills vi höll på att spricka, det är ju så gott! När vi skulle hem så hade himmlen öppnat sig så blöta blev vi! Men efter en väldigt mysig och lyckad dag var det inga sura miner ändå!




Den nyinköpta tunikan för dagen fick det bli att ha på sig på kvällen!

Roadtrip

Det är hyffsat väder ute idag. Så vi bestämde oss för att packa matsäcken och badkläderna. Och så tar vi en roadtrip och ser vad vi hamnar! Det är då man kan finna nya smultronställen! Lägger upp bilder om vi hittar ett !


Då var den här..

...vår gemensamma semester!  Christians första dag idag och vi tvättar haha! Så roooligt. Men men, det måste göras! Har ni haft en trevlig helg? Jag har, jag har ju fyllt år;) Fick en väldigt lyckad dag! Det enda som inte stämde var att jag inte träffade en enda familjemedlem, första gången och det var lite konstigt! Men jag blev väl omhändetagen ändå.



Vi började med ett brunchkalas! C började jobba vid elva, så vid halv tio kom hans familj och åt och åt. Vi fortsatte ett bra tag efter C hade gått;) Johanna stannade en stund extra sedan var det mycket telefonsamtal och smsande under dagen. På kvällen dök Johanna med karl upp. Och det blev tacos och jordgubbstårta - den kombon! Sedan lite roliga ölspel, C förlorade definitivt och vi andra tre låg dubbla och skrattade! Sedan blev det utgång och en mycket lyckad sådan!

(resten av bilderna är sekretessbelagada!)


Här ska det stå en fyndig rubrik

Jag var som sagt i Hbg i två dagar hos Elina och vi hade verkligen jättekul! Det var två riktigt lyckade dagar, så det blir det verkligen repris på! Sa ju att jag skulle lägga upp hennes present när jag kom hem. Så här kommer den.



Det blev alltså en söt vattenkanna, en termometer som hör till och en vit/rosa randig
handduk. Vattenkannan är perfektion. Och det var den sista men kommer in igen i
augusti så då blir en sådan även min!

HURRA HURRA HURRAAA!

För denna gullunge  iidag!!


Grattis än en gång syster yster och hoppas du får en lyckad kväll ute! Gör inget jag inte hade
gjort! (Börjar jag bli för gammal nu??:S) Puss och stooor kram!

Homeville


Imorgon åker jag till Helsingborg och stannar över natten. Jag ska nämligen besöka en kär gammal vän! Elina heter hon och jag har inte träffat henne sen jag vet inte när. Det ska bli jätteroligt! Så idag var jag förbi min favoaffär här i kvarteren och jag visste att det var kört. Hade tänkt köpa Elina en liten present, jag visar den när jag kommer hem, då jag vet att hon kikar in här ibland ;) Till mig själv hittade jag en helt underbar termometer! Som passar så himla bra i mitt lilla odlingsfönster i köket. Är den inte helt underbar. Älskar verkligen den stil på inredning blandat med nytt.Kan inte gå fel!

Så nu blir jag borta i två dagar! Hoppas på fint väder, ser inte så ut nu dock !




Dagens rätt

Nej och då menar jag inte hästarna. Jag blir lika besviken varje gång, när det står på tv tablån - dagens rätt. Jag tror att det handlar om mat men nej, enbart om hästarna ( som blir hamburgare iosf;) ) Idag bprovade jag något nytt. Det var väldigt gott och enkelt och göra. Så jag tänkte dela med mig av den lilla rätten.

Jag rullade in pangasius i baconskivor, med salt peppar och färska örter. Ta de som du har hemma. Jag tog rosmarinoch mynta - väldigt god kombo! Sedan ringlade jag olivolja på och skjuts in i ugnen! Jättelätt och gott!


Before           &        After!

Jag serverade sedan detta med ris och yoghurt med vitlök!


Ett ton säng


Igår var vi och köpte vår fina säng! Jag har letat efter en himmelssäng länge. Har bara hittat sådana, där bara stommen kostar 10 000 vilket jag inte känner för att ge. Men sedan dök den upp, på IKEA, faktiskt. Den är vit och jättehög, vilket är jättemysigt! Eftersom jag är så kort så får jag nästan ta satts och hoppa upp haha. Vi spenderade eftermiddagen igår med att sätta ihop den. Den var tung men det gick bra. Och vi sov som grisar i natt!

 
 
Som den prinsessa jag är, så sover jag även nu som en! ;)


Jag tycker om gamla plåtburkar...


..som de här



Här hittar ni dom

Business woman

Då har man sålt sin säng! Japp, vi ska köpa oss en lite större. Igår jag slängde ut den gamla på blocket, två timmar senare kom det spekulanter och dom var nyss och hämtade den. Det komiska är att jag fick dubbelt så mycket än vad de andra begärde på blocket, för exakt likadan säng. Im good. Snabba cash som man säger. Trodde dock inte det skulle gå så fort,men det gillar vi. Nu blir det att hämta den stor luftmadrassen (en sådan som dom säljer på tv shop) och så får vi sova på den i ett par dagar. Gör inte mig något, den är skön! Eller hur Connie ;)



Mamma, du kmr bli stolt när du får veta hur mkt jag fick för sängen ;)

Klippor framför strand

Men det kanske är för att man är uppväxt bland klipporna i Oskarshamn. Sanden och jag är sådär. Visst är det mysigt att gå barfota i mjuk o len sand.. Men när det klibbar sig fast på en efter man smörjt in sig, tränger sig in i handduken och vägra försvinna och sätter sig i hårbottnen! är definitivt klippor bättre!

Vad kan man göra dagar som dem som har varit, än att sola och njuta av det sjukt varma vädret.
När hade vi så här varmt i Sverige sist? Och i så många dagar i rad? C började jobba vid två idag, så vi gick ner vid elva tiden och gick hem runt kvart över ett. Det luktar så fruktansvärt mkt tång där nere, lukten känns ibland enda upp till oss!

Nu har det börjat mulna på rätt bra, de sa att vi skulle få regn?Tveksamt.



 
 


RSS 2.0