Nojja!!

Jag kan inte rå för det, men nu var jag inne på Tjallamallas hemsida och hittade dom här fina
halsbanden, så jag måste visa dom. Jag är lite inne i en halsbandsperiod!

image380

Avslöjad

Min plan som jag skrivit om tidigare är nu avslöjad. Det är så här att jag och C har bestämt
oss för att flytta till Malmö någon gång under sommaren. Varför? Jag har sökt massor med jobb, inte fått ngn hint av någon, lägenhet är i princip omöjligt att få här uppe, om man givetvis inte vill bo i Rinkeby eller Tensta, för där finns det, men det är inte ett alternativ för varken mig eller C, så vi drar söder ut. Kan vara skönt att få lite miljöombyte, en slags nystart lixom. Men tro inte att jag inte älskar Sthlm, för det gör jag, men vi måste ta ett uppehåll Sthlm och jag. Och jag tror att jag kommer trivas bra i Malmö, jag har havet och staden är mindre, mer intim, lite som en mix av Sthlm och Växjö, vilket jag tror kan bli bra. Och jag trivs så bra där nere när vi ha varit och hälsat på C familj! Flytten är inte bestämd ännu, C ska jobba kvar tills Juli och innan dess är det lägenhets letande och förhoppningsvis hittar vi en tills dess, så då tar vi vårt pick o pack. Jag längtar redan, men jag är ju sådan, jag älskar förändringar och förnyelse, det ger mig ny energi!

Idag hade vi Svenska Nationella proven, den muntliga delen. Gick oehört bra om man tänker på min dåliga förberedelse. Vi skulle skriva ett tal på ca 5 min. Jag skrev mitt i fredags, läste igenom det två gånger igår och kunde det sedan utantill, så på lektionen var det bara att köra!

April har många födelsedagsbarn har jag märkt! Torsdags var det Rebecka, Söndags Johanna och idag är det Lisa och Jennifer! Grattis till er alla !


image379

Smycken!

Det är något jag tycker mycket om, och jag har funnit en sida med fina
smycken till bra priser, gå in och fin inspiration!

image378



Uteserveringar - me like!

Idag har jag ju  min lediga dag från skolan. Men vd spelar det för roll när man ändå bara har plugg att göra ändå? Men jag ska slå två flugor i en smäll. Idag jobbar Linet på Järnet, så jag tänkte ta mig dit och sitta och plugga på uteserveringen och bli serverad kaffe, hur fint låter inte det! Ska skriva mitt nationella tal i svenskan, ska ha det på måndag, lagom kul! Men inget val, bara att köra! Nu ska jag ta och göra mig en smarrig frulle med äggröra, hembakat bröd med mjukost, stort glas juice- mums!!

Hoppas ni får en lika solig dag som jag verka få!

image377

Dudes, wear chinos!

Nu i veckan när det varit så fint väder har jag sett på vissa killar att det dragit på sig chinos, allt från ljusblå, ljus beige och vita. Men killen jag såg idag tog priset, då han hade vikt upp dom en liten bit och sedan hade vita tygskor till. Resten av utstyrseln var en ljusblå slapp skjorta. Sommarfräscht! Det tycker jag är ett säkert kort att bära i sommar. Hittade en bild från Kingmagazine, som liknade på ett ungefär vad killen hade på sig, skobilden har jag tagit från Sofis blogg på aftonbladet.


image375image376

Carpe Diem!

Det underbara vädret håller i sig och jag gillar det! Efter skolan idag så följde Linet med mig hem och så fångade vi dagen på vårt lilla sätt ;) Pratade om våra pågående planer vad vi ska göra efter studenten, då det är blott sex veckor kvar, vilket är galet! För ett år sedan ungefär satt vi på Normalmstorg och hade gråten i halsen när vi såg studentflaken åka förbi med glada och dansande människor. Jobbigt var det eftersom vi egentligen skulle stått här. Efter ett klagande år så är vi plötslig här? Fort gick det vill jag säga, jobbigt har det varit men nu är det inte långt kvar och den dagliga frågan; Vad ska man göra sedan? Om sju veckor har man inte den vardagliga rutinen som man haft större delen av sitt liv. Då skulle man som i gamla takter ha sommarlov snart och börja igen i augusti. Förra sommaren var mitt sista sommarlov. Nu finns det inget som väntar en i augusti, som det alltid har gjort. Utan nu väljer man själv vad man vill ska vänta, vad det nu blir för något. Jag har mina små planer, jag avslöjade det för Linet idag hennes reaktion; Va? galet! Iofs det är ju sant.. Jag har en plan och min impulsiva ådra pumpar. Men vi får se hur det blir, det är inte galet, men jag behöver en nystart tror jag. Eftersom jag tar ett steg till en ny fas i livet. Nu blev det lite deep. Men vi får se hur det går. Nu i slutspurten så är det i största fokus Svenska nationella, som börjar på onsdag, inte så kul men ett måste. Tidningen kommer bli riktigt bra, i helgen blir det att fota till mode repotaget!

Senare ikväll kommer Alle upp, han ska bo hos mig nu i veckan för att han ska jobba här upp, ska bli jättekul då man inte träffa den lilla krabaten så ofta.  Vilket är väldigt passande då  älskling ♥ åkte ner till skåne idag. Han ska vara där tills nästa tisdag, han kära syster fyller som sagt år i helgen och passar på att åka ner! Så då är det bra att Alle kommer upp så jag kommer på lite andra tankar. Nu ska jag sätta mig ner och skriva ett PM till svenskan, har inte riktigt förstått vad det är, så det få gå som det gå!

Exakt hur glada är inte ni att det är sånt här väder ute? Jag blomstrar!

image374


Dagens låt .

Det är duetten mellan Jordin (Som vann american idol) och Chris Brown - No air.
Tycker deras röster pasar så himla bra ihop, skön låt! Lätt att sitta o börja digga till omedvetet!

image373

Lyssna på den här!




Soooool!

Gud vilket underbart väder vi fått i Sthlm idag! Där solen ligger på har jag 30 grader, synd att
vinden är kall bara! Idag blir det till att plugga utomhus. Imorgon vlir det en mysig dag. Jag och älskling ska på stan och leta reda på en 18-års present till hans lillasyster som fyller år nästa helg, tyvärr kan jag inte följa med ner och gratta då det är så mycket med skola, jobb och sådant  :( Men jag hoppas jag träffar dom snart ! Han bad om hjälp och jag har någre idéer. Sedan ska vi faktiskt gå påen venissage som hans pappa tipsade om och ett besök till chokladfabriken blir det nog ;) Det sägs att det kinesiska körsbärsträden i Kungsträdgården har slått ut, så hoppas det är lika fint väder imorrn som idag, då blir det att slå sig ner och ta en glass som alla andra sthlm lyckas göra där på samma dag !

Projektarbetet med linet går mkt fint måste jag säga, jag tror att vi kommer att få ett finfint resultat, va vi är duktiga linet, vi måste nog allt ta o fira när vi väl är klara - deal ?;)

Hoppas ni får en bra helg och njut av vädret!

image372


Märkeskläder för kidsen!

Är inne på style.com för en grej till projektarbete. Och fann dess små söta ting. Jag är en av dom
som älskar märkesgrejer till barn, för oftast är det en liten miniatyr, vilket är urgulligt.
Den dagen jag får barn kommer dom vara som små skyltdockor, jag
kommer förmodligen klä ut dom och dona! Ni som har barn kan ju finna lite inspiration från kollaget!

image371



A tribute to Marimekko

Det kan man finna på H&Ms hemsida. Kläderna och mönsterna faller mig inte riktigt i smak, lite för bohemiskt för min del. Men det finns nog gott om folk där ute som gillar det, då det redan finns slutslda plagg på hemsidan!

image370

Källa - H&M


Älskade...

...Desperate Housewives är tillbaka! Och inte bara det, dom börjar att sända säsongen med dubbelavsnitt!! Så mellan 20-22 ikväll är jag okontaktbar! Så härligt att serien är tillbaka. Det börjar nya serier varje vecka känns det som och jag har gett upp och börja följa alla. Jag tänkte ge GG en chans, men den verkade inte så speciell, håller mig till de gamla och självklart Desperate Housewives! Så nu är kvällen räddad! Imorrn är det studiedag, skönt det. Sedan är det jobb torsdag fredag. Får väl se vad som händer i helgen. Plugg förmodligen, längtar redan!



image369

The Eye!

Nu ska jag och älsklingen åka in till Rigoletto och se den nya filmen The Eye. En film i min smak, tror den kan vara bra, fast jag är lite osäker på Jessica Alba i en skräck? Men vi får se. Popcorn ska flöda i vilket fall. Perfekt avslut på veckan!

Älskar filmen ''bild''!

image368

Skepp O'hooj!

Igår var det dags för skolan studentskiva! Temat var . Sailor! Först hade jag tänkt att klä ut mig till pirat, då den sanne piraten jag är. Men jag ångrade mig i sista sekund, fast jag har köpt alla pirat grejer (Kan ju vara bra o ha till ngn annan maskerad). Så i sista sekund så sydde jag mig en blå sailor-inspirerad kjol. Pojken fick även han klä ut sig, till honom stylade jag till en gamal t-shirt, klippte ur ett ankare, från samma tyg som min kjol, och sydde fast det på ryggen. Så matchningen var på topp! Jag lockade mitt hår jättemycket och hade rött siden diadem. (det första jag hör när jag anländer till platsen - Snövit! Vilket är mitt nya nickname i klass.)

Vid kvart i sju anländer vi till Nybrokajen och hoppade på den abonnerade båten och fick en liten fördrink där. Den tog oss till Lejonbacken på djurgården. Där serverades trerätters, helt ok. Tidigare i veckan hade alla i vår klass nominerat varandra. Klassen nominerade mig till klassens Shoppoholic! Inte så oväntat från varken mig eller klassen. Men jag ska vara glad för den nomineringen, det fanns betydligt värre!

image366image367
'


Vardagsgodis

När jag stod på tunnelbannan hem var jag så fruktansvärt sötsugen, eftersom
jag inte ätit på väldigt många timmar. Men jag gick bestämt förbi affären
för att inte gå in och köpa något onyttigt. Nära jag sedan närmar mig min brevlåda då ser
jag att den lutar, då åker mungiporna upp! ELLE tidningen har kommit!
Det blev mitt vardagsgodis! Detta nummer verkar vara mkt bättre än det förra!



PLUGG

Vill med detta inlägg berätta att jag kommer inte vara så aktiv här på bloggen, har så sjukt mkt plugg nu
så att det verker i kroppen!! Sedan ska jga ju börja jobba med, det är mkt nu. Men jobbet
ska bli ruskigt kul!! Men plugget är så trist så jag vet inte vad.

Kommer tillbaka soon. Ni kan ju gå in och läsa Linets inlägg för dagen, det säger allt!



Underbart Väder!

Vilket sommarväder vi har! Öppnade fönstret när jag vaknade och in kommer det varm och frisk luft, underbart! Jag har så mycket sommarkänslor i kroppen! Ville hitta lite nya och roliga t-shirts. Killar har så mycket snyggare t-shirts i utbud än vad tjejer har. Så jag gick in på ASOS och kikade. Hittade en från Insight som jag såg på CPH Vision mässan i Köpenhamn i somras, blev så himla glad, så den ska jag beställa! ( Det är den med Kate Moss som pirat!)

image364



H&M Godis

Svängde in på H&M hemsida innan jag tänkte stänga ner datorn.
Hittade lite sommargodis som jag verkligen ska inhandla, blev kär i allt på bilden!

image363



Finally!

För ngn dag sedan frågade min käre vän Albin om jag skulle vara intresserad av ett jobb där hn jobbar, på Pir19. Och visst var jag det! Så idag var jag och träffade butiksägarna Madde och Kenneth, väldigt sköna foks. Var i princip redan anställd då Albin förmodligen pratat så mycket gott om mig. Fick höra om allt som har med butiken och göra. Sedan började hon prata om min uppgift, vilket inte kommer att vara vanligt butiksbiträde. Jag kommer nämligen att vara lilla sytanten i butiken, kommer på en etagevåning i butiken ha min lilla sy hörna med massor av tyg och gamla kläder, där kommer jag sy butikens egna kläder och göra varje plagg unikt. Kommer även att sy och greja med olika beställningar från olika företag, sy upp kläder efter kunders behov osv. Ett varierande jobb med mycket och göra - me like! Börjar redan på onsdag, två dagar i veckan, perffa! Såå skönt att äntligen få ett jobb!! Gå in på hemsidan och kika!

image362




Mindre än 2 månader!

I söndags var det exakt två månader till studenten! Det är mycket nära nu, ojoj! Jag längtar något så fruktansvärt mycket!! Och lyckan blev större igår när vi fick hämta våra studentmössor i skolan! Det var så nice, kändes konstigt på ett sätt - det är verkligen slut snart? Jyyiippi!

image361

(För övrigt är hela outfitten köpt! Det bli klackarna, provade allt igår och
 det kändes lite mer passande och uppklätt med dem så , så får det bli!)



Sommarfräscht!

image360

♦ Sjömansskorta från ASOS.com
♦ Väska från HOPE
♦ Ljusgul Cherry tröja från ASOS.com



Back

Då var man tillbaka efter att blogg.se bytt server och hållt på nu i några dagar! Var lite rädd att jag skulle vara tvungen att göra om all layout, men lyckligt nog så slapp jag det. Är det någon som blivit lurad där ute ännu? (Jag har) Och jag har nog aldrig lurat min syster så mkt so jag gjorde idag, det förgyllde hela min dag, så otroligt kul. Skrattat har jag gjort. Men den som skrattar först skrattar sist!

Igår hade vi lång lunch så jag shoppade lite, köpte två sommar tees och klackarna (student föslaget) Har inte till hundra bestämt mig för om jag ska ha dom till det. Men jag tror nästan det, det blir lite mer finare och uppklätt. Nu har jag dom iaf :) Som igår är det idag jätte fint och varmt väder. Hoppas bara att det håller i sig. Idag ska det bli glass premiär på den nya Puck. Den ser så god ut, hoppas den är det med! Annars då? jo, plugg plugg plugg, har två uppsatser till nästa vecka, har inte börjat - heja qarro!

Just det, hjälpte Saabe med hennes blogg, den blev fin, kul att du blev nöjd gumman och lycka till i London ;)


image359

RSS 2.0