WeSC aktivist designar

Det här skulle jag egentligen skrivit om för ett tag sedan, men jag glömde bort det totalt. Blev påmind om det idag när jag vaknade, och slog på TV4 och deras morgonprogram. Då var Peter Stormare gäst och berättade om hans nya film, saknaden av Bergman osv. För er som inte vet så är han WeSC aktivist. Jo men visst, jag gillar Stormare. Tycker han är ball, gillar hans skådespeleri och en sak jag inte hade en aning om var att han va artist oxå.

Men det jag ville komma med, med det här inlägget var att han i alla fall har fått designa för WeSC. Han är en av tio aktivister som har fått i uppdrag att designa olika tryck för en kollektion som lanseras i april. Stormares illustrationer består av temat Room 3107, vilket står för rumsnumret på hotellet där han utvecklade designen och det var därifrån han faxade över sina illustrationer.

? Illustrationerna tog lite längre tid än jag trodde, hade tänkt mig det enkla... men det blev en storm av ideér. Inspirationen kommer från Norrlands djupa skogar och WeSC-loggan. Att kombinera det urbana med fjällen... Det är väl en reflektion av mig själv... en man som lever i två världar, en som är 1000 år gammal och en som ter sig som Time Square NYC. I kollektionen ingår illustrerade jeans, vilket är ett plagg som jag hatade under många år? men som faktiskt tack vare WeSC har blivit ett favoritplagg igen, hur det gick till fattar jag inte? men just som jag säger detta sitter jag med jeansen på, berättar Peter Stormare.

image357image358
Här är Stormares plagg för WeSC.

Ni kan gå in på den här adressen och läsa mer om sammarbetet mellan Stormare och WeSC.


Stylister sökes

Som ni redan vet så är jag inte så positiv när det gäller skolan. Jag vill bara ut och börja jobba. Inspirationen finns här, jag kan bara inte uttrycka mig. Bara för att skolan tar upp all tid och det är ju inte direkt ngn inspiration att styla till uppsatsen om Koranen med några snygga plagg? Var ju ute och slängde in lite CV för någon vecka sedan i lite olika butiker. Men inte ett knyst. Kanske har för lite tålamod. Och jag orkar inte höra fler gånger att '' man få nöja sig med något annat tills man får det jobb man vill ha'' jag blir så fruktansvärt arg innombords. Låter kanske bortskämt lr liknande. Men när folk säger så, så känner jag ännu mer för att bevisa att vill man så kan man. Jag ska banne mig bevisa det!!

Mitt mål är att bli stylist/modefotograf, på hög nivå givetvis.
SÅ ÄR DET NÅGON STYLIST SOM LÄSER DETTA OCH BEHÖVER EN ASSISTEN? Hör genast av dig!!
Jag har varit stylist assisten under en tremånads period, så jag är inte helt ny på banan.

Har ni annars några tips om bra stylister? Jag har faktiskt, inte så bra koll på stylisterna i sverige. Känner väl bara till de mest kända. Tips?

Vad Tycks?

Idag gick det fort med layouten. Allt ramlade på plats på hur det fungerade så nu la jag inte många minuter på det. Vad tycker ni om min nya ''header''? Det vill säga det som är längst upp; namnet, negativet med bilder i? Satt och gjorde det igår på ett av mina designprogram. Tycker den här layouten är lite mer ''mig''.

 Vad tycker ni? Alla som läser detta, skriv en kort kommentar så ser vi om det här gillas!



Styling styling

Om ni nu tycker att bloggen är olik sig själv så är det jag som tappert försöker ändra layouten. Icke är det lätt kan jag säger koder hit o dit! Suttit i en timme nu och börjar få ont i huvudet! Jag kanske inte blir klar med det idag så har överseende ;)



Då vare påsk

Jag fattar inte grejen med att pynta upp hela huset med fjädrar och gula saker, som man ändå ska ta ner efter helgen. Okej och pynta vid jul, för det är lite hela månaden, men över en helg. Nej, det skippar faktiskt jag. Det kan vara fint med lite påskris, det kan jag hålla med om och ge ett påskägg. Men inge mer. Här snöar det så sjukt mycket idag, det är helt vitt när man tittar ut genom fönstret, galet. Blir avundsjuk på min darling Lisa som är nere i Melbourne nu, mailade precis med henne och sa att det var ruggigt och kallt. det var 18 grader där, stackars henne - not! Man blir riktigt sugen på att åka dit, hon säger att det är så nice. Och jag tror henne. Jag hoppas jag oxkså kommer dit, och att det inte tar så lång tid. Ni skulle bara veta vilka planer jag och bruttan har alltså hehe ;)

Men Glad Påsk på er där ute!
Vilka är med mig och minska antal ton godis som vi svenska käkar per år. Enligt syster så äter vi svenskar 7 miljoner ton godis över påsken. Jag blir äcklad!

image353




Studentoutfit!

Tro det eller ej! Jag är i princip redan färdig med min studenoutfit. Det är helt otroligt! Jag har valt en vit klänning från DePalma, som jag köpte på bike senast jag var där. Jag hade första tänkt att ha mina svarta låga Converse skor till, för att få en lite mer ball stil. Eftersom jag inte är den gulle-plutte-fnutte typen. Men så var jag på stan och fann ett par pumps, från Din sko! När handlade jag där sist? Tio år sedan ? hehe. Det var ett ruskigt bra pris (299:-) och jag tyckte det var lite ''qarro'' toutch på dem. Jag har dock inte bestämt mig ännu för vilken jag ska ha. Det är coolare med Converse, men åh andra sidan kanske roligare att ha klackar på studenten. Vad tycker ni? Jag ska även finna något att ha över axlarna om det blir lite ostadigt väder. Har inte fått någon idé på det heller ännu.

image352


Moskén

Idag bar det då av till moskén i snöslasket! Lina o jag njöt för mycket av våran lunch så vi kom fem min för sent. (Egentligen inte, de andra gick in tidigare än sagt). Vi var båda lite förvirrade, Lina undrade om man fick ha tuggumi? Ser jag ut som en muslim sa jag! Vi öppnade dörren och tryckte endast in våra huvud först, för att se om klassen var där. Men det var dem icke, så vi stängde dörren och såg smått skräckslagna ut. Efter vi samlat mod tog vi steget in. Vi möttes av en man i receptionen med en charmig hatt på hättan. Vi frågade mannen om vart klassen är. Han svarade inte på frågan utan sa åt oss att hänga av oss och ta på oss den slags kappa med luva. Inte för att vara respektlös på något vis, men man såg ut som KKK i den, just för att den hade en spetsig luva som stod rakt upp. En muslimsk kvinna stod brevid och beundrade oss och sa försiktigt "Va fina ni blir". Jag visste inte hur jag skulle reagerar så jag log och gick.

Smygandes letade vi efter klassen. Som små hustomtar. Efter att nästa virrat bort oss och blivit skrämd av en man som låg o sov inne på golvet i bönsalen. Så sprang vi tillbaka till receptionen och frågade vart vi skulle. TIll slut kom vi till den samlade truppen och fick oss en guidetour. Efter det satt vi en lite sal med kuddar, fick lite känsla av kuddrummet på öppnaförskolan! Där berättade tjejen allmänt om islam, sedan var det frågestund. Mycket intressant var det, det måste jag säga. Men även fanns det saker jag inte riktigt förstå. Men det är väl så när man inte är av den troende typen! Allt avslutades med att vi fick va med längst bak i rummet, när det var dags för en av de fem bönerna de har. Det var lite lustigt det med. Lite "huvud - axlar- knä- och tå-knää- och- tå!"- känsla.

Men det där med religoner och tro, det är nog inget för mig. Men visst var det intressant.

SKÄMT!

Herregud va hände! För en timme sedan började totalt spöregna och tätt efter kom det bamse snöflingor! Precis när man börjat hänga vårjackorna framför vinterjackorna, börjat med lite tunnare skor. Men, bli man förvånad?! Egentligen inte, det är ju samma visa varje år. Men eftersom vi inte fick någon snö i år så trodde iaf jag, att våren var på väg. Det är bara att hänga fram ullkapporna igen, lägga vantarna över vårsjalarna. Ne nu ska vi inte vara allt för deppiga.. men iaf! haha

Imorrn ska jag besöka en ny plats. På vår religon lektion ska vi besöka mosken på Medborgarplatsen. Jag har aldrig varit i en moske innan, ska bli intressant faktiskt. Har ju ingen större koll på islam och det där. Så vi ska få ställa lite frågor och så. Får väl se om man kommer på någon klurig eller om man kommer sitta och hysteriskt skratta åt sig sjl med en hukle på huvudet!! För det kommer vi ju få ha, annars kommer vi ju inte in. Herregud (allah?) Jag kommer kanske med en liten kommentar imorrn om hur det var. Imorrn kommer Alle och mellanlandar, ska sedan vidare på jobb dagen efter så det blir trevligt!


Undrar när studentmössan kommer ?

Flaggar för mig!

Jag har en speciell dag på året, som inte många har. Det är så här att
varje år, just den här dagen, så flaggar hela Sverige för mig.
Varför tänker ni? Jo, för jag har namnsdag idag. Så snällt
att hela Sverige flaggar för mig, tack!

image350



Plugg, plugg, plugg!

Igår fick jag fnatt, jag satt och pluggade oavbrutet i flera flera timmar, fick mkt gjort vilket var skönt. Och jag känner att det nog kommer att bli så idag med. Har inte lagt så mycket tid på projektarbtet, så det är prioritet nu denna veckan faktiskt. Sedan blir det hemmagjord pizza idag! Det blir första gången jag gör det, så det kanske slutar med att jag få går o köpa istället! haha, det ska nog gå bra. Imorgon ska jag ge mig ut på stan hela dagen tänkte jag, jag ska nämligen ut o söka jobb jobb jobb! Eftersom jag går så lite i skolan nu så kan man ju extrajobba lite, pengar behövs ju alltid! Så vi får se hur det går, har en plats jag verkligen ska blinka lite extra med ögonen. Uppföljning om hur det gick får ni imorrn. Älskling kom hem idag oxå, han hann inte vara hemma i en halvtimme så var han tvungen att åka och jobba, i på arlanda eurostop. De hittade inget jobb längre bort! Men sen när han kmr hem så blir det pizza och film - Gladiator!! Ha det gott i det tråkiga vädret. Gör det mysigt, tänd ljus, det har jag gjort!

image349

Mys stund!

Kom iväg från skolan tidigt idag, mycket skönt! Med solen värmande i nacken, öppnade jag brevlådan och väntade mig en vidrig räkning lr liknande, istället låg det där en tjock och fin ELLE tidning! Lycka! Så nu är det att läsa den en stund, om ni undrar varför jag inte svara på datorn/tele.



Vad händer 'da'?

En liten uppdatering kanske? Blivit mycket bilder på sistonde. Men jag tror det är så jag kommunicera? Eller? Jag gillar bilder, det säger faktiskt mer än ord. Det ordspråket tror jag på. Skolan, ja vad ska man säga. Udda veckor går jag mån-tis, jämna veckor går jag mån-ons. Inte klagar jag inte. I veckan är det ut och söka jobb. Får ju passa på, så kanske man kan jobba där efter skolan med, inte helt dumt i så fall. Och det kan vara skönt med ett extrajobb här uppe, som man kan hoppa in och jobba när man är ledig. Skolan går fint annars tycker jag. Snart är det lov igen, skönt tycker jag. Jag tycker om vårterminen, massa lov och studiedagar. Att se fram emot är den 12 april, då är det vår studentskiva på djurgårn! Sedan är det inte så ruskigt långt kvar till den 30 maj. Idag fick jag hem två filmer i lådan, Happy feet och Gladiator, visst har jag sett de båda. Men jag gillar de väldigt mycket. Så dom ska skådas inom kort. I helgen hade jag tänkt att våldgästa mamma o Jonne. Vi ska baka bagels, Jonne har ett finger för bagels, det har han. Jag ska försöka sno åt mig hans trolldom (som jag förmodar är tålamod, vilket jag inte har när det gäller att baka, men jag ska försöka!).

Imorn har vi lång håltimme i skolan så jag och Linet tänkte avlägsna den dystra lokal med massa småliv och gästa Terrorn på Järnet, och plugga där istället. Då får hon lite glatt sällskap med.Det skadar inte! Det var längesedan jag träffade det lilla skrället med, så det blir kärt.

Over and out for now.

image347
Här är mina sviiiiindyra brills jag fyndade för 5kr st på H&M!

Saknaden är här och stor ♥


Tulpaner!

Igår fick jag jättefina tulpaner av mamma när hon kom. Jag hade några dagar
 tidigare varit ute och plockat blåbärsris. Så tulpanerna fick klä riset som en krans i vasen,
tjusigt blev det allt, tack mamma

image346

Andy Warhol

Idag hade jag o mamma heldag! Det var jättemysigt! Mamma kom hem till mig, vi for till stan o gick runt en stund. Sedan började vi vandra ut mot skeppsholmen, till Moderna museét. Där har de nämligen en utställning om Andy Warhol, som jag har velat gå på i ngr veckor! Innan vi gick o kikade in Andy, så åt vi då båda magarna började kurra. Mamma tog en jättegod soppa och jag en smarrig sallad. Det var mycket o se på, och jag var nöjd o belåten när vi gick därifrån. Sedan åkte vi hem till mig igen, och Jonne anlände. Och vi tre intog sedan en fika!!




Saknar min älskling  ♥




Årets brills!

Jag och Linet har börjat lite mer seriöst leta efter brills nu till våren/sommar, nu när man sitter o kisar i bussen varje dag på väg hem. Min absoluta favoriter, vilket mode det än är, det är klassiska pilotbrills med spegelglas. Det är alltid snyggt! Var inne på en bra, svensk sida. Där man kunde finna lite mumsigt. Årets form på brillsen är runda, för er som lyckats undgå detta. Här har jag några exempel på sådana! Det blir nog inga jag jag en investering på, hellre på en klassisk form!

image340

Glatt!

Var inne på H&M i jakt efter lite färgglada nagellack för att sätta lite färg på vardagen! Kunde inte bestämma mig när jag såg de här tre så jag tog allihop. Det fanns ingen bild på deras hemsida för den tredje, så ni får hålla till godo med min minihand. Färgen är inte riktigt rättvis, den är orange/aprikos - läcker!

image339

Hittade även en grymt snygg skinnjacka på herravdelningen. Väldigt billig och väldigt lockande!

Då var man här igen!

Dryga veckan i vxö gick fort! Det var kul o jobba på Bike igen, var ju ett halvår sedan! Kanske ska ner om en månad igen, hoppas hoppas! Gjorde lite besök hos några oxå, träffade mitt kära gudbarn som har börjat prata så sjukt mkt, och som även kan varenda låt på radion som han står o sjunger med när vi spelar fotboll och när jag agerar flygplan! Träffade farmor och farfar, var ute och åt hos dom en kväll, fick med mig hem en jättefin systemkamera från 60- talet med tre objektiv! Ska bli riktigt skojj o börja fota lite med sådan gammal goding! Om vädret tillåter så tänker jag köpa rulle imorrn o ge mig ut som en liten ivrig iller!! Var o hälsade på hos Josse o Stefan, det har hittat en jättemysig lägenhet, måste medge att lite avundsjuk på lyan var jag allt. Efter tio minuter utanför dörren med en kasse med inflyttningspresenter så fick jag komma in (intern ;) ) Där smed vi sedan planer till september!! Tyvärr så hinner jag inte träffa så mkt mer eftersom jag jobbar till 18 varje dag, men jag tänkte ta resten om en månad hehe.

Idag har varit en slappdag på hög nivå, pendlat mellan soffan o sängen och käkat pizza! Ska väl plåga mig igenom Melodifestivalen ikväll tänkte jag, vi får la se!

GRATTIS ALBIN!! Det lilla knytet fyller år idag så han ska väl få bli nämnd här idag! Over and out!

image338

RSS 2.0